הסביח של עובד
מזנון סביח שהוקם בגבעתיים בשנות השמונים. המזנון התפרסם בעיקר בשל אישיותו הצבעונית של בעליו, עובד דניאל, והעגה יוצאת הדופן בה הוא משוחח עם לקוחותיו, שבעקבותיהם זכה הסביח לפרסום באמצעי התקשורת השונים והפך לאחד ממזנוני המזון המהיר המפורסמים ביותר בישראל ונחשב למוביל בתחומו. עובד והסביח שלו יכולים להיות אצלכם באירוע ולשמש כארוחת After-Party מצוינת ותחליף מרענן להמבורגרים הידועים.
תתחילו לשנן את השפה:
-
"לחצל" - להוסיף חצילים (חיצול קיים במספר "דרגות חיצול": קל, בינוני, כבד, "מסיבי-אגרסיבי" ו"מיליטנטי"). ב"לכתר" הכוונה היא להוסיף בראש המנה שכבת חצילים נוספת.
-
"לבצל", "לבצבץ", "לטחן", "לפטרל", "לחמס", לסלט" - להוסיף בצל, ביצה, קשה, טחינה, פטרוזיליה, חומוס וסלט בהתאמה.
-
"לאטום", "קיר כפול", "ארבע קירות" - דרכי מריחת החומוס במנה.
-
"טיחון עליון" היא הוספה בראש המנה שכבת טחינה נוספת.
-
"לרוץ על כל המגרש" או "לרצרץ" - מנה עם כל התוספות.
-
"שחקן חיזוק" - להוסיף נקניקיה.
-
"כמה כמה בדרבי?" - מה הכמות הרצויה של עמבה צהובה ורוטב חריף אדום, ההקשר לקוח מצבע מדיהן של קבוצות מכבי תל אביב והפועל תל אביב. כאשר מגיע תייר למזנון, מתאים עובד את צבעי המדים לפי מדינתו.
-
"תוצאת מחצית" - כמות העמבה והחריף שרוצים לשים באמצע הכנת הסביח, בניגוד לתוצאת הדרבי שמוכנסת בסוף הכנת המנה.
-
"החמצה" - חצי כפית עמבה/חריף.
-
"הרעשות כבדות בגזרה" - קריאה שנוהגים הלקוחות להכריז כאשר התור במזנון מתארך מדי.
-
"שריקת סיום" - תהליך התשלום על המנה.
-
"סבי"ח" (בראשי תיבות) - "סלט-ביצה-יותר-חציל".
-
"שלישייה סוגרת" - הוספת חומוס, טחינה וחציל בראש המנה.
-
"דאבל פס" - הוספת טחינה לפני ואחרי הוספת הסלט.
דניאל נוהג לברך את הלקוחות שזה ביקורם הראשון ב-"מזל טוב, מרגע זה חייך הולכים להשתנות מקצה לקצה" ו-"אתה עומד לאכול את המנה הטובה ביקום". לגבר המביא לראשונה את בת זוגו למזנון נהוג לומר "קנה לה מנה - שנה את חייה".